курортен комплекс Албена курортен комплекс Албена
Снимка: Юлиана НиколоваИзточник: Община Варна

Над 70 000 датски туристи са посетили българското Черноморие

Над 70 000 датски туристи посещават българското Черноморие всяка година, наслаждавайки се на красивото море и благоприятния климат. Това съобщи посланикът на Кралство Дания у нас Н. Пр. Сьорен Якобсен, който се срещна с зам.-кмета на Община Варна Пламена Маринова.

„Наистина бях впечатлен от развитието на града и цялостната информация, която получих по отношение на реализираните проекти през последната година и половина. Изключително съм радостен от добрите взаимоотношения, които имаме между Варна и Дания. Имаме датски студенти, които учат във вашите страхотни университети. Имаме и датски инвеститори, които развиват своя бизнес във Варна. Наистина смятам, че има много потенциал по отношение на развитието на нашите отношения и аз ще се опитам да работя в тази посока“, допълни дипломатът.

„Искам да благодаря на г-н Сьорен Якобсен, че за втори път посещава Варна като по този начин утвърждава традициите и добрите взаимоотношения, които сме създали вече с Дания. С него разменихме много информация по отношение на това как града се е развил в последната година и половина от последното му посещение. Разбира се един от основните акценти беше и започналия вече туристически сезон и традиционния интерес на датските туристи към нашето черноморие. Знаете, че освен традиционните чартъри, които се оперират всяка година, тази година стартира и директна авиолиния между Варна и Копенхаген. Което по още един начин затвърждава развитието на туризма по отношението на датските туристи“, сподели зам.-кмета Маринова.

Участие в срещата взе и почетният консул на Кралство Дания във Варна Константин Дараданов.