туристическо лого на България туристическо лого на България
Снимка: Министерство на туризмаИзточник: радио Фокус

Над 6 млрд. лв. приходи са отчетени в туризма през 2017 година

Над 6 млрд. лв. приходи са отчетени в туризма през 2017 година. Това съобщи за радио „Фокус“ министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя добави, че годината е успешна и от гледна точка на броя на чуждестранните туристи, посетили България.

„Основните действия през следващата година ще са насочени в две посоки. Едната е свързана с промени в законодателството, в Закона за туризма и в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, свързан с групирането на морските плажове, които са неразделна част от летния ни туристически продукт. Другата основна насока, в която работим, е свързана с рекламирането и маркетирането на нашата страна на целеви и перспективни пазари и не само с традиционните инструменти, но наложихме и много силно темпо в областта на дигиталния маркетинг и реклама и ще продължим да го развиваме“, коментира Николина Ангелкова.

Тя каза още, че ще се работи за по- добра основа за високо качество на туристическия продукт.

Ангелкова добави, че през новата година темпът на популяризация ще се увеличи, а България ще се превърне в разпознаваема туристическа дестинация в „Топ 5″ за Югоизточна Европа.