туристическото влакче на Велико Търново туристическото влакче на Велико Търново
Снимка: Царевград ТърновИзточник: радио Фокус

Над 55 хиляди круизни туристи са посетили Велико Търново от началото на 2018 г.

Над 55 хиляди са круизните туристи, посетили старата столица, от началото на годината. По-голямата част от тях са организирани групи, пътували с круизен кораб по река Дунав и акостирали в Русе. Това обобщи за Радио Фокус – Велико Търново Борислав Йорданов, управител на общинския туристически информационен център на Велико Търново Царевград Търнов. Той коментира, че се наблюдава увеличение в броя им в сравнение със същия период на миналата година.

„Ние предлагаме на туроператорите, с които работим всички туристически атракции и обекти, които могат да се намерят в града и околията, и съответно те ги предлагат на крайния потребител. Туристите посещават основно крепостта Царевец, както и църквите в архитектурно-музеен резерват Арбанаси. Много атрактивни за тях се оказват хоровите изпълнения, които им предлагаме, както и храненето в типична арбанашка къща“, отбеляза още Борислав Йорданов.

Той уточни още,че освен ръст в броя на круизните туристи, се наблюдава увеличение и при другите посетители на Велико Търново. Предвидено е и създаване на нови туристически продукти, маршрути, както и организиране на нови събития.