Веселина Панова
Източник и снимка: МТ

Начело на политическия кабинет на министър Милошев застана д-р Веселина Панова

Начело на политическия кабинет на новия министър на туризма заедно с Евтим Милошев застана и опитният юрист д-р Веселина Панова. Над 20 години тя е член на Римската адвокатска колегия, член е и на Софийската адвокатска колегия. Д-р Панова е магистър по право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а след това се дипломира като магистър по право и в Римския университет „Ла Сапиенца“. През същата година печели конкурс за редовна докторантура в държавния Римски Университет “Тор Вергата”. Придобива образователна и квалификационна степен доктор по право.

Д-р Веселина Панова е уважаван професионалист в областта си – тя се е занимавала с научна и преподавателска дейност в университети в Рим, автор е на научни публикации, включително и в италиански университетски учебници, а през 2006 г. основава и собствена адвокатска кантора в италианската столица, която се налага като водеща адвокатска кантора, специализирана в сферата на гражданското и търговско право.

Д-р Веселина Панова има широки езикови познания и интереси. Работи с италиански и английски език. Изучава различни източни езици и култури.