туристическо лого на България туристическо лого на България
Източник и снимка: МТ

МТ събра четири министерства относно сигналите за замърсявания по Южното Черноморие

На 12 септември 2023 г. в Министерството на туризма се проведе работна среща относно сигналите за замърсяванията на Южното Черноморие през изминалия сезон. От Министерството на туризма уточниха, че се осъществява непрестанен контрол на плажовете и че се извършват проверки, които ще продължат и след сезона.

Институциите водят целенасочена държавна политика за предоставяне на туристическия продукт и се следват ясни и точни правила за прозрачност.

Взе се решение до края на октомври да се обследват причините за замърсяванията на морската вода, ако има такива, да се обобщят причините и да се вземат мерки за справяне и подобряване на чистотата на морската вода и плажовете. Всяка от страните в рамките на своята компетентност ще обследва проблема и ще вземе решение за подобряване на чистотата като в края на месец октомври четирите министерства ще се съберат отново да обобщят данните и резултатите.

Участие в срещата взеха представители на Министерството на туризма, Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.