Моцарт Фестивал Моцарт фестивал в Риу Правец Ризорт
Източник и снимка: Министерство на туризма

Моцарт фестивал в Риу Правец Ризорт

„Туризмът и културата са преживявания. Преживейте прекрасни мигове със световни и български музиканти и солисти, поканени да покажат майсторството си на „Моцарт фестивал“ в Правец“. Това заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева при откриването на тринадесетото издание на Моцартовите празници в Правец на 12 юни 2017 г.

Тя поздрави публиката и организаторите на фестивала от името на министъра на туризма Николина Ангелкова. „Фестивалният туризъм е изключително значим за утвърждаването на България като четирисезонна дестинация, той води в страната ни високообразовани туристи, които после стават своеобразни посланици на България по света“, добави зам.-министър Георгиева.

На трибуна на фона на езерото пред хотел „Риу Правец Ризорт“ виртуозни певци и музиканти пренесоха публиката в романтичните времена. Моцартовите празници се организират за 13-и пореден път. Тази година те ще продължат 5 дни. Първата вечер бе посветена на 10-годишнината от присъединяването на България към Европейския съюз.

Художествен директор на фестивала е оперната прима Христина Ангелакова, която е поканила за събитието прочути световни и български музиканти и посрещаше гостите. Организаторите – „Сдружение Моцартови празници“, община Правец, „Тера тур сървисиз“ ЕООД, са направили завидна музикална програма. При откриването на фестивала приветствие отправи и заместник-министърът на културата Румен Димитров.