откриване на комплекс Етрополия официално откриване на комплекс "Етрополия" в Етрополе
Източник и снимка: ГЕОТЕХМИН

Модерният комплекс Етрополия бе официално открит в Етрополе

Първата многофункционална сграда в Етрополе бе официално открита на 24 май с тържествен водосвет, отслужен от Ловчанския митрополит Гавриил. Така жителите на града и гостите му вече разполагат с комплекс, предлагащ модерна, луксозна и удобна хотелска част с просторно лоби, уютен ресторант със 160 места, кафе-сладкарница, две конферентни зали, нощен клуб, открит панорамен бар, детски център, фитнес, паркинг.

Идеята е в близко бъдеще комплекс „Етрополия“ да се превърне в център на обществен живот – с отличните си възможности за отдих, конферентен туризъм, организиране на форуми, срещи, игри и забавления за децата в модерно оборудвания детски център.

Модерният енергоефективен комплекс е кръстен „Етрополия“ като името е взаимствано от стар ръкопис от 1820 г., в който Етрополе е наречен „Великият град Етропóлия“.

Реализацията му е част от политиката на групата ГЕОТЕХМИН за социално-икономическо развитие и създаване на споделени ценности в населените места, където нейните дружества осъществяват дейност. Инвеститор в комплекса е Елаците-Мед АД, а изпълнител – фирмата Геострой АД.

„Комплекс „Етрополия“ променя коренно визията на централната градска част на града и създава нови работни места“, каза кметът на града Димитър Димитров.

Откриването завърши с композиция от тракийски танци „Гроздана“, изпълнени от танцов ансамбъл „Балканска младост“ при Народно читалище в гр. Етрополе „Тодор Пеев 1871 г.“