Ангелкова БАИТ церемония на наградите БАИТ 2019
Източник и снимка: Министерство на туризма

Министерството на туризма спечели награда за въвеждането на електронни услуги на БАИТ 2019

Министерството на туризма спечели наградата за въвеждането на електронни услуги, достъпни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, в категория „Държавна администрация“ в Наградите на БАИТ за 2018 г.

Призът бе връчен на министъра на туризма Николина Ангелкова на официална церемония, която се проведе в София на 27 февруари 2019 г.

Това е признание за мен и моя екип за усилията, които полагаме да сме иновативни и да работим в подкрепа на бизнеса, гражданите и развитието на сектора, каза министър Ангелкова при приемането на наградата и заяви, че „призът е и знак, че вървим в правилната посока при дигитализацията в туризма“.

Щастливи сме, че Министерството на туризма е първата държавна администрация, която предостави електронни услуги по Закона за туризма и те са достъпни с един клик и през смарт телефон, 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, допълни министърът. Внедряването на новите технологии ни помагат да надграждаме резултатите и да развиваме туризма. Водещата ни цел е утвърждаването на България като целогодишна дестинация за качествен туризъм, заключи министър Ангелкова.