БУБСПА приз от БУБСПА за Министерството на туризма
Източник и снимка: Министерство на туризма

Министерството на туризма със специален приз от годишните награди на БУБСПА

Министерството на туризма получи специалната годишна награда „Най-добър партньор“ на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БУБСПА). Церемонията се състоя по време на заключителната част на петия конгрес на организацията, който се проведе в общините Гоце Делчев и Гърмен на 26 и 27 септември 2018 г.

Отличието прие зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева от Сийка Кацарова, председател на съюза и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация (ЕSPA), в присъствието на президента на ЕSPA Тиери Дюбоа.

Зам.-министър Георгиева благодари от името на министър Николина Ангелкова за високото признание. Годишните награди на БУБСПА се присъждат от управителния му съвет и се дават в различни категории за високи постижения в балнео- и СПА услугите. Зам.-министърът увери участниците и гостите на форума, че сътрудничеството между туристическата администрация, БУБСПА и бизнеса ще продължи все така активно, за да се утвърди имиджът на страната ни като една от най-добрите европейски дестинации за този вид туристически услуги.

В двудневния конгрес участваха водещи експерти от страната и ЕSPA, представители на местната власт, хотелиери, инвеститори и др. Мотото на дискусиите бе „България – лидер в здравния туризъм на Балканите. Четири сезона медикъл/СПА, таласо-, СПА и уелнес туризъм“.