Ангелкова с награда Розата на НБТ г-н Радев връчва награда Розата на НБТ на министър Ангелкова
Източники снимка: Министерство на туризма

Министерството на туризма с награда за институционално партньорство от Националния борд по туризъм

Министърът на туризма Николина Ангелкова получи отличието за институционално партньорство в сектор туризъм на церемония за връчване на Първите годишни награди на Националния борд по туризъм (НБТ). Те се присъждат в 15 категории за постижения в сектора. Призът за Министерството на туризма бе връчен от Радосвет Радев – член на Управителния съвет на Националния борд по туризъм и председател на Българската стопанска камара.

За мен и екипа ми е изключителна чест да получа наградата, заяви министър Ангелкова и изказа задоволство от ползотворното сътрудничество с НБТ през годините. Вярвам, че то ще продължи и в бъдеще, защото само с общите усилия на туристическата администрация, отговорния бизнес и местната власт може да бъде продължен устойчивият ръст в българската туристическа индустрия.

Министър Ангелкова подчерта, че туристическата администрация работи в диалог и постоянно взаимодействие с бизнеса. От създаването на Министерството на туризма обсъждаме всички теми с вас и с хората, които всеки ден с труда си допринасят за развитието на сектора. В мое лице имате партньор и съюзник за всички инициативи, които популяризират дестинация България като място за почивка през четирите сезона, предлагаща качествен туризъм, каза още министър Ангелкова.

Желанието на бизнеса винаги е било да има отделно Министерство на туризма, радвам се, че това е факт. Вече 4 години Националният борд по туризъм работи много активно с Министерството на туризма и това насърчава растежа в сектора, каза г-н Радев.