грамота грамота
Източник и снимка: Министерство на туризма

Министерството на туризма получи награда като държавна институция, подкрепяща малкия и средния бизнес

Министерството на туризма беше отличено с приз в категория „Държавни институции в подкрепа на малкия и средния бизнес“ от конкурса на Сдружението за подпомагане на малкия и средния бизнес „Обединени бизнес клубове“. Церемонията се състоя на 7 юни 2018 г. в рамките на втората Балканска конференция на малките и средните предприятия.

Това е признание за свършеното от целия ни екип и за активния диалог с бизнеса, който водим още от създаването ни като самостоятелна институция. В туризма преобладават малките и средните фирми и грижата за тях е предпоставка за устойчиво развитие на сектора и високо качество на туристическия продукт, коментира по повод събитието министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя припомни, че предприятията в хотелиерството и ресторантьорството у нас са около 27 хил., а заетите в туризма и свързаните с него икономически дейности са били 335 500 през 2017 г., т.е. близо 11% от всички заети в България.

За много от тези хора туризмът е не само професия, но и съдба, и ние сме признателни за всеотдайността и инициативността им, подчерта министър Ангелкова.