МТ Китай работна среща на министерството на туризма с мениджърите на “Хай Сиис Интернешънъл”
Източник и снимка: Министерство на туризма

Министерството на туризма подписа споразумение за сътрудничество с китайския туроператор “Хай Сиис Интернешънъл”

В министерството на туризма се проведе работна среща с мениджърите на един от водещите туроператори в Китай – “Хай Сиис Интернешънъл” на 7 януари 2019 г. Компанията е член на Европейската туристическа комисия и има офиси в 8 китайски града. Освен в Азия туроператорът развива дейност в Европа и Северна Америка.

Китай е изключително важен целеви пазар за България, ръстът на туристите от тази страна през последните години е значителен, но възможностите са многократно по-големи, каза министърът на туризма Ангелкова. Тя открои важността на маркетинговите активности за повишаване интереса на огромния китайски пазар към страната ни. По време на срещата бе подписано Споразумение за сътрудничество в туризма, чиято цел е да популяризира в Китай разнообразните типове туризъм и възможности, които България предлага през цялата година.

Работи се в още 8 града в Китай да бъдат открити туристически информационни центрове на България. През септември 2017 г. бе отворен първият български туристически информационен център в китайския мегаполис Шанхай.

За година компанията „Хай Сиис Интернешънъл“ е изпратила близо 1,5 млн. туристи в Европа, информира президентът й Уонг Дума. По думите му България има огромен потенциал да бъде все по-предпочитана дестинация от китайските туристи, тъй като страната ни има огромно културно-историческо наследство.