награда награда на МТ от БАР
Източник и снимка: Министерство на туризма

Министерството на туризма отново с награда от Българската асоциация на рекламодателите

Министерството на туризма (МТ) бе отличено със сребро от Българската асоциация на рекламодателите (БАР) по време на шестото издание на конкурса BAAwards.

Туристическата кампания на България във Великобритания „Голямата размяна/The Great Swap” грабна приза в категория „Бранд активационна кампания на продукт или услуга за постигане на конкретна бизнес цел“. Това е поредното отличие, присъдено на министерството във връзка с тази инициатива. По-рано през годината проектът бе удостоен с две награди в 19-ото издание на фестивала за комуникации „PR Приз 2019 Influencing the Influencers“ и две отличия от престижния фестивал за реклама и комуникация ФАРА 2019.

Кампанията The Great Swap е част от комуникацията на страната ни като туристическа дестинация, която стартира през септември 2018 г. и приключи на 15 април 2019 г. Тя бе проведена в две вълни и в различни комуникационни канали.

Проектът стъпва на една от най-характерните особености на британците – чувството им за хумор. С тази цел им предложихме най-добрата сделка – бартерната. Затова играта „The big bargain“ беше за размяна – слънчево време в България за английски хумор. За целта бе разработен сайт www.thegreatswap.co.uk. Всеки гражданин на Великобритания можеше да разкаже британска шега на сайта, в замяна на което играе за 3 едноседмични зимни или 3 едноседмични летни почивки по свой избор в слънчева България. Така, в размяната „хубаво време за английски хумор”, кампанията успя да постигне отлични резултати според заложените цели.

Дори да не спечелят, потребителите са се запознали с многобройните възможности и разнообразие на туристически продукти, които България предлага. В сайта са качени хиляди шеги и има стотици хиляди посещения. Онлайн рекламата достигна над 20 млн. импресии, а външната реклама – над 9 млн. души.

През миналата година туристическите посещения на граждани от Великобритания у нас възлизат на над 389 хил., което е ръст от 15,2% ръст спрямо 2017 г. За периода януари-август 2019 г. са отчетени 362 127 визити от Великобритания, което е увеличение от 21,3% в сравнение със същия период на рекордната 2018 г.