Ангелкова с БХРА работна среща на министър Ангелкова и ръководството на БХРА
Източник и снимка: Министерство на туризма

Министерството на туризма и БХРА проведоха работна среща

Министър Ангелкова проведе работна среща с ръководството на БХРА.

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с ръководството на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) на 15 секември 2017 г., за да начертаят съвместни инициативи, които да подпомогнат бранша и работата с кадрите в туризма.

В разговора участваха тримата съпредседатели на Управителния съвет на асоциацията Атанас Димитров, Георги Щерев и Бранимир Миланов, както и Малин Бистрин, съветник по въпросите на зимния туризъм в Министерството на туризма, който е и зам.-председател на БХРА.

Ръководството на хотелиерската и ресторантьорска асоциация заяви желанието си за съвместна работа с Министерството на туризма с креативни идеи в полза на българския туризъм.

„Призовавам за обединение на туристическия бранш и ще подкрепим всякакви инициативи, които ще подпомогнат работата му“, заяви министър Ангелкова. Тя припомни, че Министерството на туризма създава обществен съвет, в който ще се включат широк кръг експерти от туристическия сектор.

Министър Ангелкова представи и наситената международна програма в туризма за 2018 г., както и срещите на високо ниво в туризма, планирани в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя увери ръководството на БХРА, че прогнозите на световните туроператори дават сериозни основания за увеличаване на чуждестранните туристи. В тази връзка Министерството на туризма е подготвило комуникационна кампания, която да представи страната ни по най-добрия начин пред туристите от генериращите за България туристически пазари, каза министърът.

Тя и ръководството на БХРА обсъдиха възможността да действат в работен порядък за съвместна организация на задълбочен дебат за кадрите в туризма, на който да очертаят мерки за критерии, с които обективно да се оценяват работещите в туризма и от тази оценка да зависи и тяхното заплащане.

Постигна се съгласие и че са нужни механизми за мотивиране на кадрите в туризма към усъвършенстване, за да се гарантира качеството на българския туристически продукт.