Източник и снимка: МТ

Министърът на туризма награди Марко Одермат на Световната купа по ски в Банско

Министърът на туризма Зарица Динкова награди победителят на днешния старт на Световната купа по ски в Банско – Марко Одермат. Хиляди фенове на зимните спортове са в Банско, за да подкрепят родния и световен ски елит.

„Провеждането на стартовете от Световната купа по ски в Банско е изключително признание за зимния ни туризъм и доказателство, че инвестициите и положените усилия за развитието на зимните спортове са високо оценени“, каза министър Динкова.

По време на официалната церемония по награждаване министър Динкова подчерта, че събития като Световната купа по ски в Банско и Световната купа по сноуборд в Пампорово са от изключително голямо имиджово значение за страната ни и зимните ни курорти. „Горда съм от факта, че 100 млн. телевизионни зрители в цял свят ще видят прекрасните условия за зимни спортове в Банско“, подчерта Зарица Динкова.

Министърът на туризма отправи благодарности към всички участници, организатори и спонсори, като за пореден път подчерта ангажимента на правителството към развитието на спорта и туризма в България. „Използвам момента, за да поздравя и организаторите на днешния зимен празник – Българската федерация по ски, която тази година чества и своята 100-годишнина“, каза още министърът на туризма.