маска за лице маска за лице
Снимка: byrevИзточник: БГНЕС

Министър Захариева: Българи, спрете да пътувате!

Вицепремиерът Екатерина Захариева призова българските граждани да спрат да пътуват в чужбина, предаде репортер на БГНЕС.

Призивът е поради разпространението на коронавируса по света. Министър Захариева отново призова нашите сънародници да не пътуват, защото въпреки призивите се забелязват доста пътувания, които не попадат под определението неотложен случай.

“Една от основните задачи пред външно министерство, освен да следи ситуацията по границите, е да подпомага сънародниците ни зад граница. Искам да ги призова да не пътуват. Въпреки призивите много от тях не спират да пътуват, като не попадат в графата неотложен случай”, подчерта Екатерина Захариева и призова за анулиране на организираните екскурзии.

Оказали сме съдействие да приберем над 200 български граждани в България. На всеки три часа се актуализира информацията какво е състоянието в различните държави – мерки, които се приемат, както и ограниченията, които се въвеждат на границите.

На сайта на Министерство на външните работи има таблица, която също се актуализира на всеки три часа, поясни още Екатерина Захариева.