Желязков, Карастоянова, Захариев министър Желязков, д-р Карастоянова и д-р Захариев
Източник и снимка: Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Връзки с обществеността и протокол

Министър Росен Желязков обсъди възможностите за сътрудничество с ръководството на Националния борд по туризъм

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков проведе работна среща с изпълнителния директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова и заместник-председателя на Управителния съвет на борда д-р Мартин Захариев на 23 април 2019 г.

По време на разговора бяха обсъдени конкретни предложения за взаимно сътрудничество.

Основен акцент бе поставен върху възможността пред София за кандидатстване за европейска столица за интелигентен туризъм през 2020 г. Представителите на Националния борд по туризъм подчертаха, че за тази инициатива ще бъде търсено партньорство и от страна на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията с акцент върху информационните технологии.

В тази връзка бе отчетено, че България е сред първите 10 държави по свързаност и високо качество на интернет в Европа. Освен това съотношението между цена и качество на интернет също поставя страната ни на челни позиции в ЕС.

Министър Желязков заедно с ръководството на най-голямата работодателска организация в сферата на туризма се обединиха около мнението, че развитието на транспортната инфраструктура трябва да бъде погледнато и от гледна точка на туристическия бранш. По този повод те обсъдиха отдаването на концесия на летището в Балчик, което ще даде възможност за разгръщането на потенциала на Северното Черноморие.