лого НБТ

Mинистър Павлова подписа меморандум за сътрудничество с Националния борд по туризъм

Меморандум за сътрудничество със Сдружение с нестопанска цел „Национален борд по туризъм“ подписа министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова в Министерския съвет на 25 октомври 2017 г.

Споразумението подписаха представителите на сдружението – Красимир Гергов, председател на Управителния съвет, и Мартин Захариев, изпълнителен директор.

Държавата и предприемачеството заедно могат да представят България като атрактивна дестинация, представяща туризма в неговото многообразие и всички възможности, които страната предлага за инвестиции. Около тази обща цел се обединиха участниците в срещата.

„Българското председателство е отлична възможност за това да представим всички възможности за туризъм у нас – културен, здравен, спа и уелнес, селски, еко, конгресен, детски и младежки, приключенски, спортен, ловен и голф туризъм“, каза председателят на УС на Сдружението Красимир Гергов.

Министър Павлова изрази благодарност на бранша за подкрепата, която оказват на Българското председателство. „Уверени сме, че българските доставчици и предлаганите от тях услуги трябва да работят за популяризирането на страната ни сред останалите европейски държави“, каза министър Павлова.

Двете страни ще обединят усилия и в реализирането на проекти и привличане на европейски и международни туристически организации за организиране на събитията от календара на Българското председателство, консултация, обмен на информация и експертиза.