министър Павлова с Розата министър Павлова с наградата Розата на НБТ
Източник и снимка: 24 часа

Министър Лиляна Павлова получи наградата Розата на НБТ за принос към европейската интеграция и развитие на туризма

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова беше удостоена с приз „Розата“ за принос към европейската интеграция и развитието на туризма на церемонията по връчването на годишните награди на Сдружение „Национален борд по туризъм“ (НБТ), съобщиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

„Приемам тази награда с гордост, благодарност и с доза огромно вълнение. Защото това е признание както за моите усилия, така и целия екип на министерството, които вложихме много сърце, много ентусиазъм и много професионализъм каузата Българско председателство да бъде успешно. Но тя нямаше да е успешна, ако нямахме българският бизнес за партньори“, каза министър Павлова при получаването на признанието. Тя благодари на всички хотелиери за протегнатата за сътрудничество ръка преди една година.

На 25 октомври 2017 г. Министерството за Българското председателство подписа меморандум за сътрудничество със Сдружение с нестопанска цел „Национален борд по туризъм“ в лицето на председателя на Управителния съвет Красимир Гергов и изпълнителния директор Мартин Захариев. Министърът сключи и отделни споразумения с 21 хотелски вериги, с което осигури безпроблемното планиране и настаняване на участниците в събитията на първото Българско председателство на Съвета на ЕС.

„Благодаря за това партньорство, защото има моменти и идеи, в които държавата без бизнеса и бизнесът без държавата не можем поотделно да се справим. Това са надпартийни и аполитични каузи, за които можем само ръка за ръка да градим мостове и да вървим заедно напред“, каза министърът за Българското председателство.

„Показахме, че България е едно прекрасно място, България е една приказка, която трябва да бъде преоткрита. Много от тези 36 хиляди души, които посетиха страната ни като делегати, вече се върнаха и като туристи. Нека България бъде нашата приказка, в която не само да останат да живеят и работят нашите деца, но всички ние заедно да я пазим и градим“, добави министър Лиляна Павлова.