Източник и снимка: МТ

Министър Динкова се срещна с посланика на Република Корея

България има изключителен потенциал, за да привлече туристи от далекоизточните пазари. Не само в София, но и в по-малко населените места. Това заяви Н. Пр. Джонгин Бе, извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в Република България по време на работната си среща с министъра на туризма Зарица Динкова.

Министър Динкова подчертя, че в момента се поставя основен акцент на популяризирането на специализираните видове туризъм – приключенски, планински, балнео, СПА, културен, исторически, винен. Подготвят се силни рекламни кампании, които не просто поддържат видимостта на България на най-важните пазари, но и я утвърждават като достъпна и предпочитана туристическа дестинация.

„Отличителен символ за България е розата. Произвеждаме най-качественото в света масло от рози, което се използва от световни козметични марки. Тя очарова не само с цвят и аромат. Използва се и в гастрономията, редица компании произвеждат все повече разнообразни продукти от роза, които са полезни за здравето“, отбеляза министър Динкова и покани Н. Пр. Джонгин Бе на следващия празник на розата в Казанлък.

„България се променя изключително бързо. Културният ви туризъм, празникът на розата биха били чудесен начин да разкажете на света за вашата страна“, заяви посланикът на Република Корея в България.

Сред потенциалните възможности за промотиране на България на далекоизточните пазари Н. Пр. Джонгин Бе очерта заснемането на корейски филми и продукции у нас, както и различни видеа, които да се разпространяват в YouTube и ще засилят допълнително интереса към страната ни. И в момента клипове заснети от корейски младежи в София са преглеждани десетки хиляди пъти в мрежата.

Министър Динкова допълни, че за подобряване на сътрудничеството между българския и корейския туристически бизнес, може да се организира B2B туристически форум между представители на българския и корейския туристически бизнес.