Източник и снимка: МТ

Министър Динкова: Работата с местните власти ще наложи „Бранд България“

Страната ни има много силна нужда от децентрализация на политиките, така че хората на място да бъдат овластени. Те най-добре познават нуждите си, затова работата с местните власти е приоритет. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова на откриването на изложбата „Бранд Родопи – свещена планина“ в Народното събрание.

Министерството на туризма работи мотивирано и подкрепя всякакви културни инициативи. По думите на министър Динкова налагането на „Бранд България“ е чудесно начинание, чрез което се създава инфраструктура, архитектура и се изграждат културата и образованието.

„Родопите са чудесен пример за единство в многообразието с комбинацията от етноси, религии, история, традиции. Това е дестинация, която трябва да бъде популяризирана като добра практика и показана в цяла Европа“, каза Динкова.

„В тази насока работим най-активно в момента, като стартирахме програма за маркетинг на туризма в черноморските региони, като следваща фаза фокусът е върху Родопите, Розовата долина, Дунавските пристанища“, посочи министърът на туризма.