Източник и снимка: МТ

Министърът на туризма в оставка Динкова откри първия античен фестивал „Диоклецианополис – кръстопът на времето“

„Многовековните традиции и богатата ни история са сред предимствата, с които разполагаме. Именно заради това, всички ние – обществения и неправителствения сектор, трябва да работим заедно, за да може все повече хора да се докоснат до древността на нашите земи“, каза министърът на туризма в оставка Зарица Динкова при откриването на първия античен фестивал „Диоклецианополис – кръстопът на времето“ в Хисаря.

Фестивалът представя животът и битът на хората в град Хисаря през 3 – 4 век. В трите фестивални дни от 5 до 7 април, чрез пресъздаването на исторически събития и въздействащи спектакли ще бъде пресъздаден живота в Диоклецианопол. „Фестивалът е доказателство за добрите резултати, които могат да бъдат постигнати, когато усилията бъдат обединени, а целта е една – популяризиране богатството на българския народ“, заяви министърът на туризма в оставка.

Министър Динкова подчерта, че това е била и сред основните задачи и цели, които си е поставила като министър на туризма в началото на своя мандат. „През последните 10 месеца в лицето на Министерството на туризма всички вие имахте подкрепа и доверен партньор. Надявам се днешният фестивал да се утвърди като традиционен и да се превърне в притегателен център за български и чуждестранни туристи“ каза още министърът в оставка Зарица Динкова.