Ангелкова в Дарик министърът на туризма Николина Ангелкова в Дарик радио
Източник и снимка: Дарик радио

Министър Ангелкова: Трябва да продължим да инвестираме в туристическа инфраструктура

Министърът на туризма Николина Ангелкова гостува на слушателите на Дарик в предаването „Седмицата“ на 15 декември 2018 г.

Тази година, през зимния сезон, очакваме 5 процента ръст, като най-много туристи ще има от Гърция, Румъния, Сърбия и Македония, както и британски туристи, с около 10 процента ръст, посочи министър Ангелкова.

Туристическият бранш полага големи усилия за да подобри качеството на услугите, тъй като туристити – 50, 70 процента от тях отсядат в 4 и 5 звездни хотели, допълни Ангелкова.

Трябва да продължим да инвестираме в туристическа инфраструктура, лифтовете и влековете са „зелен“ транспорт и трябва да продължим да го развиваме. Трябва да се намери баланса между различните интереси, каза още министърът на туризма.

София разполага с огромно богатство – близостта на Витоша. Това богатство трябва да се използва, коментира Ангелкова.

По отношение на Витоша трябва да се променят плановете за управление на праковете Пирин и Витоша за да се промени настоящата ситуация.

Според Ангелкова има потенциял за развитието на зимните спортове в Стара Планина, дори развитието на нов зимен курорт.

Министър Николина Ангелкова подчерта, че развитието на туризма и в частност на зимния туризъм, трябва стриктно да се придържа към законодателството за опазването на околната среда.

Чуйте всички теми в разговора: