проверка на морски плаж Слънчев бряг-север

Министър Ангелкова: Ще продължим да работим безкомпромисно и с непрекъснати проверки

Ще продължим да работим по този начин, безкомпромисно и с непрекъснати проверки. Това каза днес министърът на туризма Николина Ангелкова по време на изненадваща проверка за премахването на незаконните преместваеми обекти на морски плаж „Слънчев бряг-север”. Ще реагираме на всеки подаден сигнал за незаконни обекти върху морските плажове, коментира още тя. Това лято отново ще поставим информационни табели на Министерството на туризма на плажовете с телефон и и-мейл за връзка, информира министър Ангелкова.

Министърът припомни, че с оглед обезпечаване на задължителните дейности на един от най-посещаваните морски плажове в България и осигуряването безопасността на неговите посетители, миналата година е проведен търг за отдаване на „Слънчев бряг-север“ под наем. Ангелкова съобщи още, че новият наемател на плажа е представил план за действие и вече има одобрена схема. Целта е да се провери дали този план се изпълнява.

Тя акцентира, че за нея не е разбираемо защо, въпреки наличието на спечелените съдебни процедури, плажът не е предаден по-рано на наемателя и това се случва само преди няколко дни – на 5 май. „Доволна съм, че започна доброволен демонтаж на обекти и се надявам това да продължи”, каза още тя. Николина Ангелкова коментира, че въпреки кратките срокове, в които наемателят е започнал да събаря и да демонтира незаконни заведения и други преместваеми обекти, плажът ще бъде подготвен за посетители.

Стана ясно още, че през летен сезон 2016 г. издадените предписания за надвишаване на одобрената квадратура за поставяне на преместваеми обекти са спазени и наложените неустойки са платени от концесионерите и наемателите.

През този летен сезон цените на плажните принадлежности на „Слънчев бряг-север” са съответно: 8.00 лв. за чадър и 8.00 лв. за шезлонг. За сравнение, през миналата година посетителите заплащаха по 10.00 лв. за чадър и 10.00 лв. за шезлонг. В к.к. Слънчев бряг вече има чуждестранни гости от Великобритания, Германия и Белгия.