Доминик Рестуция и министър Ангелкова г-н Доминик Рестуция и министър Ангелкова
Източник и снимка: Министерство на туризма

Министър Ангелкова разговаря за възможностите за разширяване на двустранните отношения с Доминик Рестуция, представител на американския Сенат

Министър Ангелкова разговаря за възможностите за разширяване на двустранните отношения с Доминик Рестуция, представител на на Сената в САЩ. Двамата проведоха работна среща по време на двудневното посещение на министър Ангелкова във Вашингтон. Ще продължим целенасочено да развиваме търговско-икономическото сътрудничество и разчитаме на американската страна за насърчаване на американските инвестиции в България, включително в областта на туризма, отбеляза още министърът.

От изключителна важност за нас е да разработваме все по-активна кампания за промотиране на България на далечни пазари като САЩ, коментира министър Ангелкова. През 2017 г. за първи път България беше представена с рекламни пана и дигитални екрани на различни места в Бостън, Ню Йорк, Вашингтон, Филаделфия и Лос Анджелис.

От началото на годината страната ни пое председателството на Съвета на ЕС, което е огромна възможност да се представим като туристическа дестинация. Министър Ангелкова допълни, че мотото на председателството е „Съединението прави силата“. България акцентира върху важността на стабилността на Балканите. Работим активно по различни теми с нашите съседи, имаме добро партньорство с Турция, с които съвместно разработваме туристически продукти за далечни пазари, заяви министър Ангелкова. За туризма важна е сигурността на региона, енергийната диверсификация пък ще даде предвидимост за развитието на икономиката в региона, бе отбелязано по време на срещата.