Ангелкова в Слънчев бряг министър Ангелкова в Слънчев бряг
Източник и снимка: Министерство на туризма

Министър Ангелкова разговаря с чуждестранни колеги по време на Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма

Министър Ангелкова разговаря с министъра на външната търговия и икономическите отношения на Босна и Херцеговина Мирко Шарович и министъра на туризма и занаятите на Алжир Абделкадер Бенмесауд в рамките на проведената Международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма с участието на представители от над 20 държави, която се проведе в Слънчев бряг на 31 май 2019 г.

Министър Шарович поздрави българския си колега за инициативата, която дава нови възможности за партньорство. За туристи от трети и далечни пазари като Китай, Япония, Индия, САЩ можем заедно да бъдем още по-интересни и търсени като дестинация, посочи министър Ангелкова. Двамата събеседници изразиха мнението, че подписването на меморандум между страните им в туризма ще очертае конкретни стъпки както за популяризиране на възможностите за туризъм между двете държави, така и с общ продукт пред туристите от далечни пазари.

Министър Бенмесауд поздрави министър Ангелкова за успеха на международния форум в най-големия български курорт и поясни, че е впечатлен от напредъка на България в икономиката и туризма. Той добави, че страната ни има положително развитие в качеството на туристическите услуги и СПА туризма.

Министърът на туризма и занаятите на Алжир каза още, че страната му разполага с голям брой международни летища, което несъмнено дава възможност на алжирските туристи да се запознаят с красотите на България и обратно.