Ангелкова Гасиб Н. Пр. Месфер Абдулрахман Ал Гасиб, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Саудитска Арабия, и министър Ангелкова
Източник и снимка: Министерство на туризма

Министър Ангелкова проведе работна среща с посланика на Саудитска Арабия

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Н. Пр. Месфер Абдулрахман Ал Гасиб, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Саудитска Арабия у нас.

Министърът изрази пред дипломата благодарност на българската страна към Негово Кралско Височество Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд и към престолонаследника на Саудитска Арабия принц Мохамад бин Салман бин Абдулазис Ал-Сауд за организацията на историческата визита на българската правителствена делегация начело с премиера Бойко Борисов в кралството в края на миналия месец. Тези срещи бяха изключително полезни и ползотворни за нас, заяви министър Ангелкова.

Министърът и посланикът на Саудитска Арабия се договориха екипите им да работят активно и в бъдеще за организиране на посещението на министъра на туризма в кралството през март следващата година. Тя получи покана за посещение в Рияд при срещата си с принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, който е и министър на туризма на страната. Планира се при тази визита да бъдат набелязани конкретни проекти за инвестиции. Министерството на туризма подготвя делегация от Саудитска Арабия да посети България, за да се запознае с възможностите за развитие на културно- историческия туризъм.

„Посещението Ви беше много успешно, на много високо ниво. Сега ще работим активно по реализирането на договорените взаимоотношения за развитието на туризма, икономиката и инвестициите”, коментира посланикът на Саудитска Арабия.