Ангелкова Рубин Н. Пр. Ерик Рубин и министър Ангелкова
Източник и снимка: Министерство на туризма

Министър Ангелкова проведе работна среща с посланика на САЩ

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Н. Пр. Ерик Рубин, посланик на САЩ в България на 27 февруари 2019 г. Основен акцент в разговора бяха конкретни инициативи за задълбочаване на сътрудничеството между двете държави в областта на туризма.

Работим активно за популяризирането на нашата страна в САЩ и за привличането на повече туристи, каза министърът. Данните показват, че за миналата година се отчита 10,4% ръст спрямо 2017 г. на американските туристи у нас, заяви министърът.

Министър Ангелкова изтъкна, че през последните три години са постигнати изключително високи резултати в сектора. През 2018 г. за първи път преминахме границата от 9 млн. чуждестранни туристически визити и отчетохме над 9,2 млн. такива посещения. Туристическите посещения на чужденци у нас през миналата година са с 30,6% повече спрямо 2015 г., заяви тя пред американския посланик.

Тя отправи и официална покана към Н.Пр. Ерик Рубин за участие в първото издание на Форума за устойчиви инвестиции в туризма, който ще се проведе в края на месец май в Слънчев бряг. Министър Ангелкова уточни, че целта на събитието е да насочи вниманието на инвеститорите към нашата страна и да се надгражда постигнатото.

От своя страна Н.Пр. Рубин каза, че България има големи възможности да развива различни видове туризъм и поздрави министър Ангелкова за постигнатите добри резултати в сектора.