Н. Пр. Джънг Джингю и министър Ангелкова
Източник и снимка: Министерство на туризма

Министър Ангелкова проведе работна среща с Н. Пр. Джънг Джингю, посланик на Република Корея в България

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща Н. Пр. Джънг Джингю, посланик на Република Корея в България, като основен акцент в разговора бяха конкретни инициативи за задълбочаване на сътрудничеството между двете държави в областта на туризма.

Република Корея е изключително важен партньор за България и за нас е важно да продължим добрите си взаимоотношения. Засилването на сътрудничеството в туризма пък ще допринесе за укрепване на партньорството между двете държави, заяви министър Ангелкова.

Тя предложи организиране на съвместен бизнес форум, по време, на който бизнесът и туроператорите да имат възможност да обменят опит и да обсъдят както бъдещи съвместни инициативи, така и различните форми на туризъм, които предлагат България и Южна Корея.

Министър Ангелкова отправи покана към посланика за участие във второто издание на Международния инвестиционен форум в туризма, което е планирано за пролетта на 2020 г.

Двамата се обединиха и около идеята за подписване на Меморандум за разбирателство с Министерството на културата, спорта и туризма на Южна Корея, както и споразумение за сътрудничество с най-големия южнокорейски туроператор HanaTour. Това би била добра стъпка, за да отбележим 30-годишнината от дипломатическите ни отношения, бе категорична министър Ангелкова.

Н. Пр. Джънг Джингю изказа благодарност за добрите взаимоотношения между двете държави и заяви готовността си за сътрудничество и подкрепа при реализиране на бъдещи инициативи. Той уточни, че около 30 милиона граждани на Южна Корея всяка година посещават Европа, от което България може да се възползва, тъй като много южнокорейци проявяват интерес към България и към българската кухня.