Оскари министър Ангелкова на червения килим в Холивуд
Източник и снимка: facebook.com/nikolinaangelkovaofficial

Министър Ангелкова лично промотира България сред звездите в Холивуд

Ще продължим да промотираме България чрез силата и влиянието на киноиндустрията, обяви министър Ангелкова.

Министърът на туризма Николина Ангелкова присъства на 90-та церемония по връчване на наградите на Американската кино акадения за най-добри постижения в седмото изкуство през 2017 година. Церемонията се състоя в Холивуд в ранните часове на 5 март 2018 г, Източноевропейско време.

В рамките на два дни министърът на туризма се срещна с холивудски звезди в Нощта преди Оскарите, на червения килим на церемонията и на партито след награждаването и промотира България като туристическа дестинация.

„За мен е голяма чест да съм тук на юбилейната 90-та церемония по връчване на Оскарите“, отбеляза Ангелкова в официалната си страница във Фейсбук. „За мен е огромно удоволствие да присъствам за втора поредна година в лично качество на церемонията по връчване на Оскарите. Преди официалното събитие на червения килим имах възможността да разговарям с Ейдриън Броуди, Салма Хайек, Оливър Стоун, Леонардо ДиКаприо, Дженифър Анистън и Матю Макконъхи, които много харесват България.“

„Това бе най-забележителното събитие за целия филмов свят. Ще продължим да промотираме България чрез силата и влиянието на киноиндустрията, киното има милиони фенове и много ни помага. Вярвам, че това ще доведе до успех“, пише тя. „Изключително много благодаря на всички мои приятели-актьори, които лично ме поканиха. Веднага след церемонията поздравих трима от носителите на Оскар Франк Стифел (режисьор), Гари Рицо (звукооператор) и Марк Вайнгарден (звуков монтаж)“.

„Киното има милиони фенове по света и много ни помага“, допълва министър Ангелкова.

„На култовото за Холивуд събитие “Нощта преди Оскарите” се видях с невероятния Майкъл Дъглас и с Гал Гадот – звездата от “Бързи и яростни” и “ Жената чудо”. Срещнах се и с Чадуик Боземан, който прави невероятна роля в “Черната пантера”. Разговарях също с номинирания за “Оскар” Самюъл Джаксън и с легендарния Стивън Спилбърг, разказва още министърът. С големия Силвестър Сталоун говорихме за красотата на България и за гордия дух на българите.“