National Board of Tourism

Македонски информационен портал представи 10-те най-добри за посещение градове в България

из стария град Пловдив

из стария град Пловдив

„Има хора, които използват всяко свободно време за разходка до някои от световните туристически дестинации. Някои се наслаждават на море или езеро, други обичат естествената красота на планината, а трети са очаровани от уникалната архитектура на градове с вековни традиции. Такива интересни места за разходка предлага и съседна България“, отбелязва македонската електронна медия www.press24.mk в статия, в която представя „Топ 10“ на „най-хубавите градове“ в страната ни:

Пловдив е най-предпочитаният за посещение от чуждестранни туристи. Градът е уникален благодарение на архитектурните си съкровища, ресторантите и модерната пешеходна зона.

София е столица на България от 1879 година. Двумилионен град, който предлагат големи възможности за забавление. Изключително привлекателна за туристите поради ниските цени, които се предлагат в сравнение с други европейски метрополиси.

Велико Търново е старата столица на България. Този град е особено привлекателен за българите, но и за чуждестранните туристи. Градът има автентична архитектура, която го прави привлекателен за туристите.

Варна се нарича още и морската столица на България. През летния сезон този град има хиляди туристи, както местни, така и голям брой посетители от цял свят. Варна има голямо икономическо и културно значение за Република България.

Бургас – този град е като магнит за чуждестранни туристи. Това вероятно се дължи на положителния дух, който има града. Но и новооткритата туристическа дестинация в Бургас, остров Анастасия допринася за присъствието на голям брой туристи.

Несебър – градът е разположен на брега на Черно море. И е под закрилата на ЮНЕСКО.

Созопол – този град е наследник на гръцката колония Аполония и заедно с Несебър са едни от най-старите български градове. Със своето историческо и културно минало, със запазената си архитектура от XVIII и XIX век и с красивите си плажове, Созопол привлича туристи от цял свят.

Балчик – един много впечатляващ и романтичен град. Особено известен с дворцовия комплекс, построен за лятна резиденция на румънската кралица Мария. Създаден е от академик Даки Йорданов и е известен като Ботаническата градина.

Казанлък – градът е световно известен с тракийските си гробници от IV до III в. Пр. Хр. Единствените стенописи са едни от най-устойчивите, останали от древни времена. Казанлък е известен и с фестивала на розите си, по време на който туристите в града се удвояват.

Русе – този град се нарича още „Малката Виена“ заради красивата си архитектура и сградите, проектирани от италиански, австрийски, немски и български архитекти.

Exit mobile version