Велинград от птичци поглед Велинград от птичци поглед
Снимка: Юксел Салиев, WikipediaИзточник: БГНЕС

Луксозните хотели във Велинград привличат все повече туристи

Хората вече са много по-свободни. Не се говори за пандемия, за болести, така че те са много по-спокойни. Затова се отчита засилване на интереса им към луксозните хотели във Велинград. Дори първият апартамент, резервиран и продаден бързо за Нова година, беше на стойност от 8000 лв.

Това каза в интервю за БГНЕС Златко Златанов, председателят на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград.

Луксозните хотели във Велинград предлагат за 4 нощувки цена от 11 500 лв., но в условията на икономиката в момента, собствениците на луксозните хотели са проучили пазара и са направили преценка дали тази цена е естествена, казва хотелиерът. Но все пак обяснява, че тази цена е за един от най-луксозните апартаменти в един от петзвездните хотели във Велинград. „От няколко години се купуват апартаментите на тази цена, плюс това в сумата не влиза само стаята и едно легло, в нея могат да се настанят до шест човека, което прави около 2 000 лв. на човек. Другите стаи, които се продават, са по 1200, 1300, 1500 лв., така че разликата не е голяма“, коментира още Златанов.

Хонорарът на една попфолк певица за 45 минути е 6000 лв., но хората не питат защо фолкдивите искат такива цени от хората. Някои конкретни певици дори стигат до 20 000 лв. хонорар, но щом има кой да ги даде, значи има и интерес, коментира председателят на хотелиерите във Велинград.

Продаденият апартамент на стойност 8000 лв. може да побере до 8 човека, има отделни ходове, отделни бани, трапезарии. „Когато ти предлагаш нещо, искаш то да бъде качествено, за да може като дойдат клиентите да останат доволни“, отбеляза още Златанов и допълни, че за четирите дни, включени в цената, хотелите предлагат четири различни шоу програми. “Шоу програмите струват по 30 – 40 000 лв. на вечер за тези дни, така че всяко едно нещо си има цена, пък и на Велинград му трябва много малко, за да бъде най-добрият балкански дори европейски курорт. Трябва му само инфаструктура, но съм сигурен, че и това ще стане“, допълни още Златко Златанов.

Не коментира, обаче, колко ще струва почивка в курортния град за почивните дни около 3 март или Великден, но тенденцията е цените да растат все по-нагоре.