Пампорово кула
Снимка: Пампорово АДИзточник: БНР

Летният туристически сезон в Пампорово запазва нивата на миналогодишния – най-силният от над 10 години

Летният туристически сезон в Пампорово запазва нивата на миналогодишния, който беше най-силният за последните 12 – 13 години, отчетоха от куророта.

Пампорово ще се развива и като дестинация за здравен туризъм, заяви изпълнителният директор на курорта Мариан Беляков по време на 10-тия юбилеен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Пампорово ще търси минерална вода, което ще му помогне да се развива успешно като целогодишна туристическа дестинация, каза Мариан Беляков:

„Ние полагаме големи усилия през последните години да развием този сегмент, дори без минерална вода, което обаче има своите лимитирани възможности и в дългосрочен план категорично бъдещето на Пампорово е да открием минерална вода в периметър не повече от 5 км от територията на курорта“.

Ще се търсят различни възможности за финансирането на няколко сондажи в Пампорово.

Индикациите за зимния сезон са много добри на всички пазари. Очаква се през тази зима да работи новият 6-седалков лифт, който ще поема около 3 хиляди души на час, което ще облекчи Ски център „Малина“. Там ще работи и старият едноседалков лифт.

15 % е увеличението на броя на туристите в община Чепеларе през летния сезон в сравнение с миналата година.

Средствата от бюджета на общината се изразходват за инфраструктура и подобряване условията за спорт, каза кметът Боран Хаджиев:

„В момента правим спортно съоръжение за близо 600 хиляди лв. През зимата си направихме собствен зимен парк, който беше безплатен за децата. Правихме няколко туристически нови пътеки, което обогатява „менюто“ на нашия град“.