летище Бургас терминал на летище Бургас
Източник и снимка: Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД

Летище Бургас посрещна двумилионния пътник за 2017 година

Посрещаха двумилионният пътник на летище Бургас със зелени детелини за късмет и ярко слънце.

В традиционните зелени и бели цветове на ирландския превозвач Aer Lingus летище Бургас посрещна двумилионния пътник за 2017 година, който кацна днес от Дъблин.

Сърцето на летище Бургас е обгърнато в детелини, тъй като посрещна своя двумилионен пътник за 2017 г. Специалният гост кацна на летище Бургас на 14 август 2017 г. в 11.50 часа местно време от Дъблин с авиокомпания Aer Lingus. Г-жа Джейн Магуайър от град Уексфорд, в югоизточната част на Ирландия, която пътува със своя съпруг и две дъщери бе изключително доволна от неочакваната изненада, която получи от летището.

Г-н Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД и г-н Георги Чипилски, директор на летище Бургас и представители от местната общност приветстваха пътника още при слизането му от самолета. Специалният гост беше откаран от летище Бургас до к.к. Слънчев бряг с червен ретро Мустанг кабриолет – в наистина изключителен стил! Семейството ще се наслади на 10 дневна почивка в курорта преди да се завърне при своите други три деца в Ирландия.

Aer Lingus изпълнява до 6 полета седмично от Дъблин и заема първа позиция сред всички авиокомпании, изпълняващи полети до Ирландия това лято.

Летище Бургас обслужва полети до повече от 146 дестинации в 41 страни, изпълнявани от 77 авиокомпании. Около 10% е делът на нискотарифните авиокомпании.

Kъм момента летище Бургас се радва на стабилен ръст от 4% на пътникопотока, главно поради нарастващия интерес от страна на пътниците от Великобритания, Германия, Полша и Чехия.

В съответствие със стратегията си за развитие само за миналата година „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД направи инвестиции в размер на над 8 милиона лева в различните инфраструктурни проекти на летище Бургас.