копка Исторически парк първа копка на Исторически парк
Източник и снимка: Исторически парк

Край Варна започна изграждането на най-големия исторически парк

Първата копка на проекта за най-големия исторически парк беше направена на 11 юли 2017 г.

Инициаторите на проекта Ивелин Михайлов и доц. Николай Нинов направиха първа копка заедно с областния управител на Варна Стоян Пасев, кмета на община Ветрино Димитър Димитров и енорийския свещеник от селото йеромонах Никифор, който благослови начинанието. Сред гостите бяха кметове на общините от Варненска и Шуменска област, общински съветници, както и много граждани.

Кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров приветства присъстващите и пожела на проекта много успех. Той официално връчи на Ивелин Михайлов разрешителното за строеж и изрази увереност, че възстановявайки историята, инвеститорите ще допринесат за бъдещето на Ветрино и региона.

Историческият парк е проект за представяне на уникалните български културно-исторически ценности. Комплексът ще бъде изграден върху площ от 130 декара. В него хронологично ще бъдат пресъздадени различни епохи от развитието на човешката цивилизация, оставили отпечатък по нашите земи, но ще се предлагат и тематични атракции, съчетани с възможности за хранене, отдих и провеждане на различни развлекателни мероприятия.