National Board of Tourism

Командироват близо 1000 полицаи по морето за летния сезон 2019

плаж на Златни пясъци

плаж на Златни пясъци

И през 2019 година МВР ще командирова полицаи от вътрешността на страната по Черноморието. Те ще се грижат за сигурността и безопасността на туристите през активния летен сезон. Общо 947 полицейски служители ще работят в нашите курорти. Най-много ще бъдат в Бургаска област, тъй като там има най-голяма концентрация на туристи – 781. Във Варна ще бъдат командировани 126 полицаи, а в Добрич – 40.

Ще бъдат командировани и полицейски служители от Румъния и Германия, които ще помагат за комуникацията с чуждестранните туристи. Чуждестранните полицейски служители ще бъдат с униформата на съответната си страна.

Трима ще бъдат чуждестранните служители на реда от Германия и четирима – от Румъния, обясни пред БНТ комисар Илиян Илиев от ОДМВР-Варна. Български полицаи ще патрулират заедно с чуждестранните.

Туристите от тези държави се дисциплинират, когато има служители от тези страни, заяви за БНТ комисар Илиян Илиев ОД на МВР-Варна.

Един от най-големите проблеми за туристите по Черноморието са джебчийските кражби, допълни той. На страницата на МВР има указания на десет езика какво да правят чуждестранните туристи, ако имат нужда от съдействие от органите на реда.

Exit mobile version