кметове Кмет н агодината 2019
Източник и снимка: Кмета.БГ

Кметовете на Казанлък, Поморие и Девин с приз за кмет на годината в категория „Туризъм, култура, фестивали и традиции”

Порталът на българските общини Kmeta.bg за седми пореден път организира конкурса “Кмет на годината”.

Вотът на стотици хиляди граждани отново определи победителите в деветте различни категории на престижната надпревара. Своеобразното национално допитване се превърна във важен коректив за усилията, които местните власти полагат за развитието на поверените им общини, включително и в преобразяването на градовете с европрограми. Конкурсът и церемонията се утвърдиха като марка и ценно отличие за притежателите им. В това издание на конкурса хората оценяваха работата на кметовете и екипите им не само за последната година, а за целия мандат 2015 – 2019 г.

Приз за кмет на годината в категория „Туризъм, култура, фестивали и традиции” получиха кметът на община Поморие Иван Алексиев, кметът на община Казанлък Галина Стоянова и кметът на община Девин Красимир Даскалов.

„Развълнуван съм и съм приятно изненадан. Богатото историческо наследство и разнообразният културен живот на Поморие през годините утвърдиха града ни като фестивална столица на българското Черноморие. Месеците юни, юли, август и септември са низ от атрактивни събития и фестивали, обхващащи различни сфери на културата и изкуството. През летния туристически сезон гостите на Поморие достигнаха близо 100 хил. души, почти половината от които чуждестранни туристи, а музейните обекти бяха посетени от над 20 хил. души. Благодаря на всички, които са оценили нашия град и най-вече на подкрепата на правителството и лично на премиера Бойко Борисов, заради която в Поморие се реализираха мащабни инфраструктурни, туристически и културни проекти. Благодаря на организаторите на конкурса, на хората, които са гласували за нас и на моите съграждани. Тази награда е за всички поморийци, те я заслужават”, каза кметът Алексиев, приемайки отличието, връчено от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Редом с кметовете от цялата страна, на церемонията присъстваха министри, заместник-министри, представители на законодателната и изпълнителната власт.