Wizz Air
Снимка: Wizz AirИзточник: БТА

Кметове на морски общини проведоха работна среща с представители на Wizz Air

По инициатива на концесионера на Летище Бургас, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД бе проведена работна среща между представителите на местната власт и представител на авиокомпанията Wizz Air на 10 мартт 2023 г. Това съобщи Летище – Бургас в официалната си Фейсбук страница. Изпълнителният директор на „Фрапорт“ д-р Франк Кванте, главният координационен директор Николай Секалов и директорът на Летище – Бургас Георги Чипилски представиха предизвикателствата и възможностите за целогодишни маршрути до летището, уточнява в поста си летищната управа.

В дискусията са участвали кметовете на Бургас, Несебър, Поморие и Созопол, пред които са представени детайли относно рисковете и възможностите, които авиокомпаниите срещат при осъществяването на полети до Летище – Бургас, става ясно от съобщението.

„Срещата премина при изключително ползотворен работен дух и тя бе осъществена като поредна стъпка в желанието на „Фрапорт Туин Стар“ да си взаимодейства с всички заинтересовани страни за развитието на аеропорта“, посочват от Летище – Бургас.

Това е първа среща между представители на авиокомпания и местна власт, на която се обсъждат възможностите за удължаване на летния сезон с осигуряването на повече полетите от и до аеропорта край кв. Сарафово. Припомняме, че за това пръв се обяви кметът на Поморие Иван Алексиев още в края на миналата година. Работната среща бе анонсирана именно от Алексиев на 24 февруари, по време на Националния форум за нови възможности за авио-транспортна свързаност, туризъм и партньорства в подкрепа на авио-сектора, туристическия бранш и регионите на Черноморието.