генералният консул на Република Турция Ергани и кметът на Пловдив Тотев генералният консул на Република Турция Ергани и кметът на Пловдив Тотев
Източник и снимка: община Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев и генералния консул на Турция Хюсейин Ергани обсъдиха сътрудничество в туризма

Кметът на Пловдив Иван Тотев се срещна с генералния консул на Турция Хюсейин Ергани.

Бъдещи съвместни проекти във връзка с Пловдив – Европейска столица на културата 2019 обсъдиха по време на среща кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани на 3 януари 2018 г.

Възможностите за развитие на туризма и привличането на повече туристи също беше сред актуалните теми по време на разговора. По думите на кмета Иван Тотев в града все по-често се наблюдават и така наречените бизнес посещения с цел бъдещи инвестиции.

Историята трябва да се уважава, а ние трябва да градим мостове на бъдещи добри взаимоотношения, посочиха участниците в срещата.

„Близостта на България и Турция прави и двете страни предпочитани дестинации“, заяви Хюсейин Ергани. Той припомни, че Пловдив е побратимен с два турски града – Истанбул и Бурса, а на държавно ниво има и подписано споразумение за опазване и поддържане на общото културно-историческо наследство.

Кметът на Пловдив Тотев и генералният консул на Република Турция в Пловдив Ергани си обещаха бъдещи срещи и обсъждане на важни въпроси от взаимен характер.