Несебър
Източник и снимка: Община Несебър

Кметът на Община Несебър бе награден в категория „Туризъм и култура“ на националния конкурс „Кмет на годината“

Кметът на община Несебър Николай Димитров прие наградата в категория „Туризъм и култура – средна община“ 2022 на националното издание „Кмета бг“. Церемонията се състоя в „София Тех Парк“ на 4 октомври и събра кметове и представители на български общини, отличени за успешната си дейност през годината.

Номинираните за награда се определят чрез отворено анонимно гласуване сред гражданите на България в седем категории и се избират според броя получени гласове.

Наградата на Община Несебър е израз на високата оценка на провежданите от нея политики в опазване на културно-историческото и архитектурно наследство и развитието на туризма в града и региона.

„Искам сърдечно да благодаря на всички, които гласуваха за Община Несебър- общината, приемаща най-много туристи през летния сезин, общината, която отговорно и системно се грижи за опазване на световното културно наследство в Старинен град Несебър. Благодаря и на организаторите на конкурса, защото тяхната работа е барометър за дейността и развитието на българските общини. Но най-вече благодаря на моите съграждани, с чиято подкрепа, в единство и с много труд, продължаваме да работим за бъдещето на Община Несебър. Приемам тази награда от името на гражданите, защото нашите постижения са плод на общите ни усилия да съградим една съвременна и продуктивна общност.“ – каза кметът Николай Димитров при връчването на наградата.

На кмета на Несебър Николай Димитров, след номинация чрез допитване в социалните мрежи, бе връчена специална награда – на организацията „Движение за национална кауза“, за принос в демографската политика на България. Наградата „Регионална демографска политика“ е за активна дейност в стимулиране на раждаемостта чрез предоставяне на еднократна финансова помощ за всяко новородено дете, чиито родители са граждани на община Несебър.

„Тази номинация е признание за политиката на общината в социалната сфера, която не се изразява единствено във финансова помощ за новородено дете и за процедури „инвитро“. Ние развиваме широка дейност, насочена към младите хора и децата в община Несебър.“ – каза кметът Николай Димитров.