туристическо лого на България туристическо лого на България
Снимка: Министерство на туризмаИзточник: Агенция Фокус

Китайският посланик Н.Пр. Джан Хайджоу: България е известна на китайските туристи, но е необходима по-голяма реклама за забележителностите и дестинации й

Туризмът е сред сферите с най-сериозен потенциал за развитие на по-нататъшното сътрудничество между Китай и България, заяви на пресконференция в Шумен извънредният и пълномощен посланик на Китай Н.Пр. Джан Хайджоу, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Шумен.

През миналата година около 120 милиона китайски граждани са били в чужбина, от тях около 10 милиона са посетили Европа, а само 20 000 души са посетили България, като страната ни е била първа дестинация за едва 2 000 от тях.

Н.Пр. Джан Хайджоу заяви, че България е известна на китайските туристи, но е необходима по- голяма реклама за забележителностите и интересните дестинации в страната.

Според посланика е необходимо интензивно сътрудничество между туроператорите, както и атрактивни и иновативни туристически продукти, които да привлекат китайските туристи.

„За засилване на сътрудничеството в областта на туризма е необходим и стимул от правителствата на двете страни, улеснения по отношение на визовия режим, както и директни полети между Китай и България“, каза Н.Пр. Джан Хайджоу.