Царевец Царевец
Снимка: Туристически информационен център "Царевград Търнов"Източник: в-к “Янтра ДНЕС”

Китайски туристически агенции с интерес към Велико Търново

Туроператори от Китай са проявили голям интерес към Велико Търново по време на Международната туристическа борса UTAZAS 2018, която се проведе в унгарската столица Будапеща.

По време на изложението агенциите са заявили желание да включат старата столица в туристическите си маршрути, пише в-к “Янтра ДНЕС”.

По време на борсата Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ представи туристическия потенциал, забележителностите, маршрутите и атракциите в старопрестолния град.

Това е второто международно участие, след най-голямото туристическо изложение в Румъния, в което се включи „Царевград Търнов“. Сред акцентите, включени в презентацията на Велико Търново са крепостите “Царевец” и “Трапезица”, Самоводската чаршия, Мултимедийният център с восъчните фигури, паркът с миниатюрите “Търновград – духът на хилядолетна България”, археологическият резерват “Никополис ад Иструм”, църквите в Арбанаси и др.

В изложението бяха включени и новите рекламни материали за Велико Търново, както и предстоящото Международно изложение “Културен туризъм”, което ще се проведе от 19 до 21 април в ДКС “Васил Левски”, като част от програмата на българското председателство на Съвета на ЕС.