Кемпински Хотел Гранд Арена Банско зимна фасада на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско
Източник и снимка: Гехард ЕООД

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско избран за „Най-добър хотел на България за 2018” от Световните туристически награди

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско спечели за втора поредна година титлата за „Най-добър хотел на България за 2018” („Bulgaria’s Leading Hotel 2018”) от Световните туристически награди (World Travel Awards).

Гласуването се проведе онлайн на официалната страница на организацията и бе отворено както за професионалисти от сферата на туризма, така и за крайните потребители.

Тазгодишната гала церемония по връчването на наградите се състоя на 30 юни в историческата зала „Запейон” в центъра на гръцката столица Атина. По време на най-дългоочакваното събитие в европейската хотелиерска индустрия, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бе признат за победител на една от най-желаните награди в хотелиерския бизнес.

По повод на спечелената награда, Генералният Мениджър г-ца Наталия Каширская коментира: „За нас е огромна чест да спечелим отличието за втора поредна година. Това поставя Банско на световната карта, откроявайки го като дестинация на много високо международно ниво. Много съм щастлива, тъй като това е чудесно признание за екипа на хотела. Искрено благодаря на всички гласували за доверието им и за високата оценка“.

Повече информация за победителите на Световните туристически награди може да бъде намерена на официалния им сайт.

СПА центърът на хотела е изцяло реновиран с уникални термални съоръжения на водещата в световен мащаб немска фирма Klafs. За първи път в България тук гостите могат да се насладят на уникална дизайнерска арома парна баня с капацитет за 15 човека, която е първата по рода си не само в България, но и първата пусната в експлоатация от германския производител. Напълно обновеният спа център разполага с четири различни вида сауни – последно поколение билкова сауна с капацитет за 15 човека, инфрачервена сауна с вградени сензори за биометрични данни, измерващи температура на тялото, кръвно налягане и пулс, автентична Финландска суха сауна и иновативен санариум – комбинация от парна баня и сауна с капацитет за 15 човека. Новата термална зона предлага още отопляема релакс пейка – лакониум по индивидуален проект на архитектите Маргарита Божинова и Славин Байлов, два приключенски душа за контрастна терапия топло-студено с четири екзотични преживявания – топъл тропически дъжд, студен водопад, освежаваща мъгла и стимулиращи джетове, освежаваща снежна стая с постоянна температура -13º C за криотерапия и специално обособена зона за дълбок дигитален релакс, оборудвана с пет анатомични самозатоплящи се легла, регулируеми според индивидуални предпочитания на клиента. Тук гостите могат да се потопят в приказка за огън и лед пред камина, срещу която е разположен леден фонтан за освежаване и дизайнерски хималайски фонтан с питейна вода за утоляване на жаждата.

Водната зона на модерния СПА център има обновен интериор с един вътрешен и два външни басейна, открит детски басейн, външно джакузи и обновено вътрешно джакузи.

Новият СПА център предлага също и предпочитаната от световно известни спортисти, NORMATEC технология – възстановяваща система за крака след физическо натоварване и спорт за подобряване на кръвния поток и тонуса.

Витамин барът, намиращ се в непосредствена близост до СПА рецепция също е с изцяло нов облик с осветен бар от полускъпоценни камъни, уютна зона за релакс, камина и екзотично озеленена вътрешна градина, предлагащ богат избор от освежаващи коктейли, смутита и здравословно балансирано меню.

С обща площ от 1200 кв.м., новият спа център е един от най-големите и модерно оборудвани в страната, предлагащ разнообразие от сезонни процедури, ексклузивна козметика и автентични лечебни източни практики.