Анталия, Турция Анталия, Турция
Снимка: sulox32Източник: Труд

Какви мерки въвеждат на плажовете в Турция?

В най-голямата курортна област на Турция вече са предвидили серия от мерки, за да защитят своите туристи. Ограниченията ще са в сила и на плажовете край брега, предава „Хюриет“. Идеята е, че димът от цигарите може да затрудни допълнително дишането на летовниците и да замърси въздуха, затова любителите на никотина ще бъдат отделени в специална зона.

Плажните кърпи ще бъдат поставяни на определени за целта места, като посетителите няма да могат свободно да избират къде да събират тен.

Всеки от туристите ще може да се „шири“ необезпокояван на площ с размер 9 квадратни метра.

За да се предотврати струпването на гостите вече са поставени и предупредителни знаци.

Чадърите и шезлонгите пък са оградени от мини дървена стена, която да показва докъде е площта, която ползва плажуващият.

След напускане на туриста чадърите и шезлонгите ще бъдат дезинфекцирани и ще останат незаети за поне 20 минути.

Ленти ще гарантират социалната дистанция на посетителите и по време на взимане на душ край брега.

За да стигнат до плажа гостите ще минават през поставен турникет.

Когато искат да си вземат питие от бара плажуващите ще трябва да носят маска и ръкавици.

Засега мерките са предприети от един от най-известните плажове в региона, но се очаква те да бъдат възприети от всички конкуренти в околността.

Първите туристи в Турция се очакват от 1 юни, а родни туроператори вече обявиха, че подновяват автобусните и самолетни екскурзии и ваканции до южната ни съседка след 15 юни 2020 г.

Самолетните полети ще се възобновяват на 9 етапа, като България е сред първите страни, до която се възобновяват полетите след 10 юни заедно с Гърция, Катар и Бахрейн. За гражданите на Украйна, Китай, Молдова, Узбекистан, Канада и Швеция ще отвори границите на петия етап – 1 юли. И накрая остава въздушният трафик от САЩ, като той ще бъде възстановен от 1 септември.