туристическо лого на България туристическо лого на България
Източник и снимка: Министерство на туризма

Изтеглиха победителите в кампанията „Неочаквана ваканция“

В присъствието на помощник-нотариус по заместване Павлинка Атанасова в Министерството на туризма бяха изтеглени имената на 30-те победители в кампанията „Неочаквана ваканция“ на 15 декември 2017 г.

Играта, организирана от министерството на туризма, премина под надслова „Една почивка никога не стига!“. Нейната цел бе да насърчи пътуванията във вътрешността на България и да стимулира туристите да се задържат повече време на избраното място.

Всички туристи, реализирали три или повече нощувки у нас през периода 10 октомври–10 декември 2017 г., можеха да се регистрират на сайта на инициативата neochakvanavakancia.bg и да участват в томбола за наградите. За този интервал от време сайтът натрупа 54 008 неуникални посещения.

В надпреварата за призовете се регистрираха 1756 души, от които бяха изтеглени печелившите 30. Наградите са ваканции в страната, предоставени от партньори. Томболата се завъртя с помощта на софтуер, с помощта на който на случаен, лотариен принцип бяха изтеглени с едно натискане на бутона 30-те имена. Бяха изтеглени също и 30+30 подгласници като първи и втори резерви, в случай че титулярите не вземат отличията.

Цялостната концепция за играта включи популяризиране със 17-секунден тв клип и 30-секунден радиоспот, създаване на страница в интернет (лендинг пейдж) и банери (зимен и летен), които да я промотират във всички формати. Включен бе и софтуерът за избора на победителите. Рекламната кампания се осъществи по тв, радио- и онлайн канали в над 15 водещи български медии.

Кампанията стартира на 10 октомври 2017 г. Участниците трябваше да регистрират свой профил на сайта й до 10 декември чрез имейл, фейсбук или гугъл акаунт лични данни и информация за осъществената почивка. Те бяха длъжни да представят валиден документ за минимум 3 нощувки в което и да е място за настаняване в страната.
Всеки регистриран по правилата и пазещ документ за нощувките можеше да стане състезател. Веднъж създал своя профил, потребителят влезе в лотарията чрез посочения профил с потребителско име и парола. Участниците можеха да регистрират неограничен брой настанявания, реализирани в периода на играта, като Министерството на туризма има право да проверява валидността на всяка регистрация.

Според изискванията министерството има ангажимент да се свърже с победителите чрез съобщение на имейл и телефонно обаждане. Печелившият трябва да отговори най-късно до 3 дни и да потвърди желанието си да получи наградата. Ако не го стори, организаторите се свързва със следващия участник, изтеглен като резерва.

Пълният списък на наградените ще бъде официално оповестен на сайта на кампанията „Неочаквана ваканция“, след като бъде проверена легитимността на участието им и се получи фактура/бон за настаняването.