курортът Св. Св. Константин и Елена курортът Св. Св. Константин и Елена от птичи поглед
Снимка: Св. Св. Константин и Елена Холдинг АДИзточник: БТА

Избраха концесионерите на още два морски плажа

Правителството определи концесионерите на морските плажове „Приморско-централен“, община Приморско и „Св. Св. Константин и Елена – голям плаж“, община Варна, на 20 юни 2018 г.

Концесионерите са определени след проведени конкурси и ще стопанисват плажовете за срок от 15 години, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

За концесионер на плаж „Приморско-централен“ е определен Соф Проект Инженеринг ЕООД. Той ще предлага цена на чадър и на шезлонг от по 1 лв. в платената зоната на плажа.

Плажът „Св. Св. Константин и Елена – голям плаж“ ще се стопанисва от Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД. Цената за ползване на чадър и шезлонг е от по 10 лв.

Размерът на концесионните плащания за всяка календарна година от срока на концесиите е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове, както и предложените от концесионерите размери на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане.

Прекратява се процедурата по предоставяне на концесия за услуга за морски плаж „Ривиера“, община Варна, поради липса на оферта, чието съдържание да отговаря на изискванията, определени с документация за концесията. При изпълнение на законовите изисквания и в срок, Министерството на туризма ще възстанови депозитите и ще върне гаранциите за участие в конкурса на участниците.