БНР
Източник и снимка: БНР

„Избирам България“ – новата лятна рубрика на БНР-Бургас

Цацата е престояла, водата е мръсна, плажовете са скъпи, хотелите – не стават… Това са някои от честите критики към българското Черноморие. И съвсем не са отправяни без основание понякога. Но у нас има също така красиви места, хубави заведения, поддържани хотели и плажове на нормални цени. И още много неща, които карат хората да избират нашето Черноморие за лятната почивка. Именно заради това си поставяме за цел да ви срещаме с тези хора, които са намерили нещо у нас, което ги кара да се връщат отново и отново. Разбира се, няма да пестим и критиката, защото тя е един от начините нещата да се променят в положителна посока, посочват от екипа.

Още преди началото на юли на един от основните сборни пунктове – автогара Юг, се чува повече чужда реч, отколкото родна. Едни тъкмо идват, а други заминават от Бургас. Тасур от Южна Корея, например, е за първи път в България и е прекарала около седмица тук. Тя заяви, че доволна и би дошла отново при първа възможност.

Орхан от Турция сравни плажовете по нашето Черноморие с тези в родната му страна и другите в Европа.

„Може би трябва да има повече удобства за туристите“.

Причината за посещението в България при туристите е различна. Младата Зузана от Полша е дошла със семейството си тук заради литературния конкурс, организиран от Център „Алеф“ и сподели впечатленията си от Бургас.

„Това е първият ни път тук, но ако имам възможност, бих се върнала отново“

Към бургаския плаж се отправяха Анди и Карън от Германия, които признаха, че идват всяка година в Бургас заради свои роднини. Като туристи, те заявиха, че предпочитат да не се променя нищо по родното Черноморие, защото.. и така си е хубаво.

Всички запитани все пак остават на едно мнение – положителните черти на българския бряг са повече, а завръщането тук е сигурно и ще се случи при първа възможност.