Министерство на туризма
Източник и снимка: Министерство на туризма

Информация за възможностите за преминаване на граници заради ограниченията на различни държави във връзка с разпространението на COVID-19

Във връзка с разпространението на COVID- 19 и мерките, които вземат редица държави за ограничение на потоците през границите си, Министерството на туризма следи внимателно изключително динамичната ситуация.

За информация на пътуващите български граждани припомняме, че Ситуационният център към Министерството на външните работи информира непрекъснато за настъпилите промени. Последна най-актуална информация може да намерите на сайта на МВнР и на линка: www.mfa.bg/bg/situationcenter/listing.

Експертната работна група, създадена след обявяването на извънредно положение, работи в непрекъснат режим и отговаря на запитвания и сигнали от заинтересованите страни – потребители на туристическите услуги и туристическия бранш.

Министерството на туризма продължава да следи оперативно развитието на извънредната ситуация и е в готовност и според правомощията си да окаже съдействие на туристите.

Министерството на туризма припомня призива на МВнР към сънародниците ни в България и чужбина да се въздържат от пътувания извън или към България в периода на извънредното положение, гласувано от 44-тото Народно събрание, както и да спазват стриктно указанията на властите у нас и в чужбина.