лого НБТ

IN MEMORIAM Стефан Шарлопов

Уважаеми Дами и Господа,

С дълбоко прискърбие, съобщаваме, че днес, 5 Февруари 2018 г., почина Стефан Шарлопов – председател на УС на Българския същз за балнео и спа (БСБСПА), собственик на веригата „Шарлопов хотелс“ и в.с. „Созополис“.

Стефан Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ АД – компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин, от този период е известен още и като „Краля на кроасаните“.Повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД и др., един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“.

Дарител е за реализацията на многобройни значими проекти и благотворителни каузи, свързани с българската идентичност.

Като Председател на УС на БСБСПА г-н Шарлопов бе инициатор и партньор на Националния борд по туризъм в работата по разработване на иновационните политики в развитието на съвременния български туризъм. Неговото последно участие беше свързано с подготовка на Закона за изменение и допълнение на закона за туризма и обединение на туристическия бранш в България.

През целия си живот Стефан Шарлопов беше посветен на дълга си към родината и се помни като благ, добър и всеотдаен човек.

Бог да го прости и всели душата му в селенията на праведните!

Вечна да бъде паметта му!

Председател на Управителения съвет, Красимир Гергов
Изпълнителен директор, Полина Карастоянова