Парадайс Блу Хотел Парадайс Блу Хотел § СПА, к.к. Албена
Източник и снимка: Албена АД

Хотел Парадайс Блу Хотел & СПА в Албена с награда за Най-добър хотелски комплекс 2017

Парадайс Блу Хотел & СПА в к.к. Албена получи наградата за Най-добър хотелски комплекс в категория „Хотели и ваканционни комплекси” от националния конкурс “Сграда на годината България 2017”.

Най-престижният конкурс в сферата на архитектурата и строителството завърши с официална церемония и гала вечеря на 14 декември 2017 в София Ивент Център (Парадайз Център), София.

Инвеститор на проекта е Албена АД, архитект – Проектантско бюро Албена ООД с арх. Коларова и арх. Петкова, интериорният дизайн е дело на френското дизайнерско студио „Borella Art Design”. Изпълнители на обекта са Еко строй АД – изпълнител груб строеж и вертикална планировка и Техно-инвест ЕООД – довършителни работи. Конструкторите са инж. Йордан Йорданов и инж. Антон Милчев.

По време на церемонията победителят получи статуетка, чийто проект е дело на известния скулптор Петко Москов, както и грамоти за инвеститора, архитекта и изпълнителя му.

Наградата “Най-добър хотелски комплекс” се получава след преминаването през два етапа. В първият етап се номинират по няколко обекта във всяка категория, а във вторият, от номинираните се избират най – добрите в съответните категории. Всички постъпили кандидатури подлежат на журиране от компетентно професионално и независимо жури. Оценяването се извършва на базата на разнообразни критерии, като: прилежаща инфраструктура, достъп до транспорт, интеграция и опазване на околната среда, оригиналност на концепцията, енергоефективност и устойчивост, качество на архитектура и изпълнение. Основните критерии при избора на победител за съответната категория са: цялостното представяне на сградата, вътрешната и външна архитектура, строителството, конструкцията, разположението, ползата за обществото, влиянието върху околната среда, интериорът и дизайнът.